Екатерина Енева с картини в книжарница Гринуич

Екатерина Енева - книжарница Гринуич

Художничката Екатерина Енева отново, с картини в книжарница „Greenwich“ и премиера в балет „Арабеск“.

След изложбата на Екатерина Енева в Съюза на българските художници на Шипка 6 през януари, почитателите които, желаят отново да се срещнат с нейното живописно изкуство, от тази седмица могат да заповядат в столичната книжарница „Greenwich“ на бул.Витоша, която през 2014г. спечели национален конкурс за най-добра книжарница. В специално отделена част от книжарницата художничкката представя картини живопис и темпера, както и каталог с нейни произведения които се предлагат в електронният ѝ магазин – www.ekaterinapaintings.com – Галерия Екатерина.

 

 

     Екатерина Енева - книжарница Гринуич   Екатерина Енева - книжарница Гринуич   Екатерина Енева - книжарница Гринуич

 


 

Екатерина Енева - премиера на Пепеляшка - балет АрабескНа 14 февруари от 11ч. на сцената на  Музикалния театър, балет „Арабеск“ излиза с нова премиера  „Пепеляшка“. Хореограф и сценарист е Мариана Крънчева – преди солист в Националната опера а от скоро част от трупата на „Арабеск“. Това е неин първи по-мащабен хореографски проект. Сценограф на декорите е художничката Екатерина Енева, а костюмите на Цветанка Петкова.

Заедно, екипа представя добре познатата приказка в един наистина съвсем различен прочит. Балет и вплетени чисто актьорски сцени, вмъкнати герои от други приказки, моменти на включване на публиката в действието, както и изненадващи сценографски решения и превъплъщения на сцената са част от изненадите в спектакъла.

 

Можете да прочетете още:

Факти - 13 февруари

Сега - 12 февруари

БНТ - Балет Арабеск с премиера на Пепеляшка - 12 февруари